08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram

Hafızayı mı yitirdin bay Kemal?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Hafızayı mı yitirdin bay Kemal?

Ya o ya ben… Son nefesimizi verene kadar, onunla bu mücadelem devam edecektir. 

Kim mi o? 

CHP’nin başından paket edildikten sonra beylik laflarla siyasette görünür olmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendisi... Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu tarafından CHP’den öyle bir siyasi ketenpereye getirildi ki, hala kendine gelemedi. Hala kendini de CHP Genel Başkanı sanıyor. Normalde 14 yıldır yönettiği CHP’yi elinden kaptırdığı için utancından evinden çıkmaması gereken bu adam, her gün her olaya burnunu sokuyor. Komik komik postalar koyuyor, ahkâmlar kesiyor, tehditler savuruyor. Sırf “yıkılmadım ayaktayım” diyebilmek için… 

Bir de hafızasını yitirmiş gibi kendi yaptıklarını hesaba katmadan yorumlar yapıyor ya… İnsan “bu kadarına pes” diyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Geçen sene koltuğundan tardedilen eski genel başkan ise bir köşeye atılmanın hıncıyla sosyal medyadan sürekli sağa sola sataşıyor.” sözüyle tarif ettiği Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözde cevap vermiş. 

“Kıbrıs” demiş, “BOP” demiş, “Irak” demiş, “ABD” demiş, “sahte ve montaj video” demiş, “bitsin bu hasret” demiş”, “siyasette dönüşen ve değişen siyasetçiler” demiş… Demiş de demiş…

Hangi konu başlığını açtıysa hepsinde de sicili bozuk olan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığından paket olduktan sonra hepsini temizlemiş mi oluyor?

“Kıbrıs” demiş… Ama Kıbrıs hakkında “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli.” yorumları yapan Tunç Soyer’i İzmir’e Belediye Başkanı yapmış ve şu anda onun çekirdek kadrosu içinde…

“BOP, Irak, Suriye, ABD” demiş… 2 yıl önce “Büyük Orta Doğu Projesini hayata geçireceğiz'' diyen sen değil miydin Kılıçdaroğlu?  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AKP’yi “BOP” konusunda geçmişte en çok eleştiren yazarım. Geçmişteki yanlışlar terk edilip, ABD’nin silahla beslediği terör örgütü PKK/YPG’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesiyle Irak ve Suriye’de çok büyük darbe vurulurken, sen ABD taşeronu terör örgütü YPG’yi övmedin mi? “Afrin’e girilmesini doğru bulmuyorum” demedin mi? Irak ve Suriye üzerindeki terörle mücadele tezkeresine HDP ile birlikte “Hayır” oyu vermedin mi? Barzani’nin bağımsız Kürdistan için korsan referandum yapmaya kalktığında ona destek verdiğini seninle görüşme gerçekleştiren Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesut Tek, “Görüşme oldukça olumlu bir atmosferde geçti. Olumlu bir görüşme oldu” şeklinde, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi” şeklinde kamuoyuna yansıtmadılar mı? Oysa en güncel BOP’çu sendin Bay Kemal!

“Sahte ve montaj video” demişsin? Nedir o Bay Kemal?

6 saniyeden oluşan ve PKK elebaşı Murat Karayılan’ın geçmiş yıllara ait alkışlama görüntüsünün CHP’nin “Haydi” reklamına caps yapılması değil mi?

(Caps ifadesi Capture yani yakalamak kelimesinden gelmektedir. Ekranda olan biteni resim veya video formatında kayıt için kullanılan bir terim)

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri için HDP ile ittifak yapmadı mı? Yaptı... HDP, Kandil’in partisi değil mi? Partisi… Kandil’de her teröristbaşı açıklama yaparak sana destek istemedi mi? Hadi video montaj da senin HD(P)KK ile yaptığın ittifaklar da mı montaj?

“Bitsin bu hasret” demiş… Aklınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e geçmişte yapmış olduğu çağrısına vurgu yapıyor. 17-25 Aralık operasyonundan 2 hafta önce Amerika’da FETÖ imamlarıyla kahvaltıda buluşan, gazetelerinde “Cemaatle kahvaltı” manşetini attığı Kemal Kılıçdaroğlu son seçimlerin tamamında FETÖ’nün tüm unsurlarının niye kendini desteklediğini de açıklamalıdır.

“Siyasette dönüşen ve değişen siyasetçiler” demiş ve hadsizliğiyle MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin adını da anmış… Cumhur ittifakını kurmasından dolayı bu yakıştırmayı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ile koalisyon kurmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yalvardığın günleri unuttun mu? Dedik ya hafızalar temizlendi sanıyor ama biz nasıl yalvardığını bir kez daha hatırlatalım.

Hürriyet gazetesine verdiğin şu röportajı unuttun mu Devrik Kemal?

AK Parti ile koalisyon kurmanın CHP'ye oy kaybettireceği yorumları var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Biz Türkiye'nin çıkarları için her türlü ödünü vermeye hazırız. Yeter ki Türkiye kazansın. Kurulacak koalisyon eğer Türkiye'ye önemli bir sıçrama yaptıracaksa, kısa vadeli oy kaybı yaşamaya razıyız. Uzun vadede böyle bir koalisyon öncelikle Türkiye'ye kazandırır. Sonunda aklıselim galip gelir, toplum bizim yaptığımız fedakârlığı dikkate alır. Dolayısıyla, uzun vadede partimizin yaptıklarının değeri anlaşılır.

İş dünyasından ciddi anlamda AK Parti-CHP koalisyonu yönünde beklenti ve talep var. Bu konuda sizi arayanlar oluyor mu?
İş dünyası, dernekler, sendikalar, vatandaşlar... Her kesimden koalisyon konusunda talep geliyor.
AK Parti ile görüşmeler olumsuz sonuçlanırsa, yani koalisyon kuramazsanız üzülür müsünüz?
Elbette üzülürüm. Ama şunu anımsatmak isterim ki, biz koalisyon konusunda kendi düşüncelerimizi samimi olarak, açıklıkla ortaya koyduk.

***
Hatırladın mı bu röportajını?

Bak daha “AKP ile önyargısız bir şekilde görüşeceğiz; 17-25 Aralık konusunda rövanşist olmayacağız'' sözlerini de hatırlatıyoruz. Sen, senin tabirinle herkesten önce dönüşüp, değişecektin ama dikkate alan olmadı seni öyle değil mi?

“AKP ile koalisyon kurulmazsa çok üzülürüm” diyen Kemal Kılıçdaroğlu sen de nasıl bir yüz ve karakter var çok merak ediyorum.
“Türk siyasetinin kara mizahı olmayı sürdüreceğim” diyorsan sen bilirsin. Hakkını veriyorsun. Ama bunları yaparken bizi de kendin gibi hafızasız sanma… Son nefesini verene kadar senin maskeni düşürmeye devam edeceğiz. Senin Türk milletine yaptığın ihanetleri yeni nesillerde bilmeli ve yeni Kemal Kılıçdaroğlu modellerinin çıkmasını engellemelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *