23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Her şeyden önce Türkiye

YAYINLAMA:
Her şeyden önce Türkiye

MHP Lideri Devlet Bahçeli TBMM kürsüsünden siyaset tarihini değiştirecek bir çağrı yaptı. Bugüne kadar DEM’e uzattığı el üzerinden spekülasyonlarda bulunan ve samanlıkta iğne arayanlara da “kitabın ortasından” konuştu. Ancak kitabın giriş ve sonuç kısmını dinlemeden hüküm verenler yine sert kayaya çarptı. 

Türkiye’nin Prangaları Kırılacak

TBMM Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, “Türkiye Partisi olun, terörden sıyrılın” teklif ve temennisiyle uzattığı eli farklı mecralara çekmek isteyenlere çok net açıklamalarda bulundu. Uzattığı elin tarihsel önemine dikkat çekmek için, “Belki bugünden sonra Türkiye’nin prangaları tamamıyla kırılacaktır” ifadelerini kullandı. Alışıldık söylemlerin dışına çıkmanın, yabancı menşeli örtüyü kaldırmanın vaktinin geldiğini söyleyerek tarihi bir inisiyatif aldı.

Terör Başka Siyaset Başka

Türkiye’de “Kürt sorunu” olduğunu söyleyenlere sorunun Kürtler değil, “bölücü terör” olduğunu tekrar hatırlattı. Kürt kökenli vatandaşlarımızın tek tek bütün sorunlarının çözülmesinin mecburi olduğunu ama etnik temelde bir çözüm aramanın tehlikeli olduğunu ifade etti. MHP Lideri Bahçeli, terörün bitmesiyle bölge insanının derin bir nefes alacağını söyledi. Terör ve siyasetin birbirinde farklı olduğunu, ikisi arasına kalın bir çizgi çekilmesi gerektiğinden bahsetti.

Terörle Mücadeledeki Tarihi Tecrübeler

Bugüne kadar terör ve terörizmle mücadelede elde edilen ortak tecrübeleri sıralayan MHP Lideri Bahçeli, “tek başına silahlı mücadele terörü sona erdirmez ancak terörün silahsız çözümü de olmaz” dedi. “Terör örgütünün taleplerini kabul etmek tehdide boyun eğmektir” ifadelerini kullandı. PKK terör örgütünün propagandasını yapanlara, Türkiye’nin bölücü teröre rıza göstermeyeceğini belirtti. En yatkın seçeneğin hem terörle mücadele hem de demokratik reformların yapılması olduğunu vurguladı.

Terörsitbaşı Öcalan’ı İşaret Edenlere “Hodri Meydan” 

MHP Lideri Bahçeli, TBMM’de her meselenin ele alınıp milli ve müşterek akılla çözümünün mecbur olduğunu dile getirdi. Uzatılan samimi ele karşılık her fırsatta İmralı’yı adres göstererek, “Öcalan işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz” diyenlere de, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin bizzat TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” diyerek samimiyet testine davet etti. Geçtiğimiz hafta da terörsitbaşı Öcalan’ın “PKK’yı tek taraflı feshettiğini açıklamasını” istemişti. 

Bu çağrılar aslında, “Bugüne kadar siz terör örgütü PKK’yı reddedecektiniz de biz mi engelledik?” mahiyetindedir. Devlet Bahçeli bu yüzden tarihi bir fırsat sunuyor ve diyor ki, “Uzatılan elin tarihi sorumluluğunun farkında olun. Bölücü terör örgütüne karşıysanız, Kürt kökenli kardeşlerimizi düşünüyorsanız terörle mesafe alınamayacağını da bilmeniz lazım. Teröristbaşı Öcalan’dan medet umuyorsanız, o da yakalandığında söylediği gibi Türkiye’ye her türlü hizmete hazır olduğunu gösterip PKK terör örgütünü lağvetsin. Eğer ikna olmazsanız bunu DEM grup toplantısında yapsın. Biz Türkiye için bu fedakarlığa da razıyız” anlamına gelecek bir samimiyet gösteriyor.

Vashingtondakiler Sizi Benden Daha Fazla Sevemez

Bölgemiz üzerinde oynanan etnik bölücülük oyunu Türkiye içinde de kurgulandı ve maşayı tutan eller yıllardır Kürt kökenli vatandaşlarımızı bir tahrik unsuru olarak kullanmaya çalıştı. MHP Lideri Bahçeli de Kürt kökenli vatandaşlarımıza bir çağrı yaparak 2011 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı hatırlattı. “Vashingtondakiler sizi benden daha fazla sevemez” cümlesini aktardı ve “Kürt kardeşlerim, gelin bir olalım, beraber olalım, aramıza girmek isteyenleri, bozgunculuk yapanları tarihin çöplüğüne gönderelim” diyerek birlik çağrısı yaptı.

Devlet Bahçeli’nin Gayesi

MHP Lideri Bahçeli, Türkiye’nin yaklaşık 50 yıldır mücadele ettiği bölücülük sorununa tarihi bir neşter vurdu.

Uzatılan el samimi, siyasi bir kaygı ve amaçtan uzak.

Öncelik Türkiye.

Çözüm sürecine benzer bir süreç yok. Terörle mücadele kararlılıkla sürecek.

MHP Lideri’nin uzattığı el “terör bitsin” diyen herkese.

TBMM’de konuşarak çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Emperyalizmin Türkiye üzerindeki planı yırtılıp atılacak.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *