18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Seyahat Antalya Kamp Alanları

Antalya Kamp Alanları

Antalya, bulunduğu konumu açısından tatiller başta olmak üzere pek çok organizasyonda en çok tercih edilen bölge olarak karşımız acıkmakta.

KAYNAK: Haber Merkezi

Sadece tatiller değil, kamp alanları açısından da zenginliği ile öne çıkan bölge muhteşem kamp alanları ile de kaliteli zamanlar geçirmenize imkan tanıyor. Antalya kamp alanları genellikle şu şekilde karşımıza çıkıyor.

  • Olympos,
  • Adrasan,
  • Çıralı,
  • Kaş,
  • Kekova,
  • Gökbük.

Doğal güzellikleri ile öne çıkan ve kamp alanlarının bulunduğu konumu sayesinde denizi başta olmak üzere pek çok alanına erişim imkanına sahip olabilmektesiniz. Türkiye’nin yerli ve yabancı turistik gezilerinde önemli bir yere sahip olması da içinde barındırdığı sosyal faaliyetler açısından gelişmiş olmasını sağlıyor.

Doğa ile iç içe tatil yapmak, doğal güzellikleri gözlemlemek ve Antalya’nın muhteşem gece havasından yararlanmak için tercih edebileceğiniz kamp alanları şu şekildedir.

Olympos Kamp Alanı

Normal şartlarda plajı ile öne çıkan bu bölge, son zamanlarda kamp kuran turistler nedeniyle kamp için de uygun hale gelmiş durumda. Bulunduğu konumu nedeniyle Antalya’nın tarihi hakkında bilgiler sunmasının yanı sıra yanı başında bulunan sahili sayesinde gece yüzmeleri, sabaha karşı dalga sesleri ile uyanma imkanı Olympos bölgesinde mümkündür.

Olympos antik kentinin kamp bölgesine yakın olduğunu da düşünürsek gezinti için de uygun alanlar sunmaktadır.

Adrasan Kamp Alanı

Etkinliklerden uzak, sadece kafa dinlemek ve sakince takılmak isteyenler tarafından tercih edilen Adrasan kamp alanı, uzun sahil bölgesi sayesinde yürüyüşlere uygundur.

Açık denizinin güzelliğini gözlemleyebildiğiniz bölge, doğanın tadını çıkartmak isteyen herkes için uygundur. Özellikle kalabalık alanlardan uzak olması ile öne çıkan bölge, kampı sadece dinlenmek için tercih eden yerli ve yabancı herkes için uygundur.

Doğa ile iç içe olan bölge, Antalya’nın iklimini en iyi şekilde sunarak yemyeşil alanlarda zaman geçirmenize imkan tanımaktadır.

Çıralı Kamp Alanı

Antalya’daki en iyi kamp bölgeleri listesinde belki de en dikkat çekeni Çıralı kamp alanıdır. Söz konusu bölge Caretta caretta kaplumbağalarının çıkış noktası olarak da bilinir. Yumurtalarını çatlatarak çıktıları ve denize gitmeye çalıştıkları döneme denk gelerek kamp yapmanız durumunda unutulmayacak bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Sahilin sunduğu temiz ve serin hava ile birlikte kamp alanınızın huzur dolu seslerle yankılanmasına tanıklık edebilirsiniz. Yürüyüş için uygun olan bölge, doğa ile iç içe birkaç gece geçirmek isteyenler için en uygun ortamı sunmaktadır.

Kaş Kamp Alanı

Antalya da kamp yapacakların Kaş kamp alanlarını değerlendirmesi oldukça önemlidir. Bulunduğu konum açısından tarihi alanlarda yürüme imkanı sunabildiği gibi dalış imkanları da sunarak Antalya’nın en temiz bölgesinde deniz altında neler olup bittiğini gözlemlemenize de imkan tanır.

Akdeniz’in en temiz ve berrak suyu olarak bilinen bölge, muhteşem kamp alanları ile öne çıkarak Antalya’da en iyi kamp deneyimini sunmak için istenen tüm ihtiyaçların tamamlanmasını sağlamaktadır.

Kekova Kamp Alanı

Geceyi doğa ile iç içe geçirmek, gündüzleri de Antalya’nın antik kalıntılarını gözlemlemek istiyorsanız Kekova kamp alanı tam size göre.

Gündüz tekne turları ve yürüyüş turları ile antik kalıntıları bulabilir ve tarihi hakkında bilgiler edinebilir, Antalya’da ki doğal güzelliklerden yararlanabilirsiniz, gece ise Antalya’nın sıcağının kendini serinliğine bırakışı ile birlikte muhteşem bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Gökbük Kanyonu Kamp Alanı

Gökbük kanyonu kamp alanı, yürüyüş parkurları, şelaleler, doğal oluşmuş güzellikler ve en önemlisi yüksek kanyon alanlarında dolaşmak isteyen, kamp deneyimi dibine kadar yaşamak isteyenler için en uygun ortamı sunmaktadır.

Kamp deneyimini en primitiv şekilde yapmaya imkan tanıyan bölge, doğa yürüyüşleri ile kanyonda unutulmaz anlar yaşamanızı sağlayacaktır. Muhteşem fotoğraf alanları ve tarihi kalıntıları ile öne çıkan Gökbük, Antalya’da kamp alanları arasında mutlaka ziyaret edilmesi gerekenlerden sadece birisidir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bartın’da Gezilecek Yerler

Bartın’da Gezilecek Yerler