16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Türk Dünyası'na akademik bir bakış! Çevrimiçi eğitim programı başlıyor!

Türk Dünyası'na akademik bir bakış! Çevrimiçi eğitim programı başlıyor!

Türk Dünyasında İşbirliği ve Entegrasyon Okulu'na başvurular başladı. 08-21 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak olan başvuruların ardından eğitim başlangıç tarihi 22 Ekim-25 Aralık 2024 olarak belirlendi. Öte yandan programın ücretsiz olacağı bilgisi verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Dünyası'na akademik bir bakış! Çevrimiçi eğitim programı başlıyor!

Türkiye Araştırmaları Vakfı (TAV) tarafından düzenlenen Türk Dünyasında İşbirliği ve Entegrasyon Okulu Çevrimiçi Programı'na başvurular başladı.

TAV'ın internet sitesinden yayımlanan yazılı açıklamaya göre program, Türk dünyasına ilgi duyan araştırmacılara akademik becerilerini geliştirmeleri ve güncel araştırma konuları hakkında bilgilenmeleri için sunulan bir eğitim olarak geliştirildi.

program şartları neler? 

Ücretsiz olan programa, lisans ve lisansüstü eğitimine devam eden veya mezun olanlar başvurabiliyor.

Eğitim programına başvuran adayların araştırma konularına yönelik derin bir ilgi ve yüksek bir motivasyona sahip olması bekleniyor.

Türk dünyası üzerine 40 farklı hocadan, 40 farklı dersin verileceği eğitim programını yüzde 70 katılım oranıyla tamamlayanlara katılım belgesi verilecek.

Son başvuru tarihi 21 Ekim olan eğitim programının dersleri 22 Ekim-25 Aralık tarihlerinde yapılacak.

"AMAÇ Türk dünyasını tanıtmak"

TAV Başkan Yardımcısı Enes Bayraklı, yaptığı açıklamada, "Buradaki temel amacımız Türk dünyasına dikkatleri çekmek, özellikle Türk dünyasını tanıtmak, Türk dünyasındaki farklı ülkeleri, kültürel işbirliği, ekonomik işbirliği gibi farklı konuları işlemek ve bu konularda bir farkındalık ve uzmanlık oluşturmak." dedi.

Bayraklı, özellikle ilerleyen yıllarda Türk dünyasının daha da önem kazanacağına dikkati çekerek "Türk dünyasındaki farklı ülkeler arasında her geçen gün daha da derinleşen bir entegrasyon var. Dolayısıyla bu konunun daha da önem kazanacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı böyle çok kapsamlı bir sertifika ve eğitim programı organize ettik." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

MİT'ten Suriye'de nokta operasyon