20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı İP'i CHP'ye bağlı olanların cilveleri

İP'i CHP'ye bağlı olanların cilveleri

CHP ve peşine kuyruk gibi takılan parti genel başkanları her gün birbirlerini ziyaret ediyorlar. İkili, üçlü pozlar veriyorlar.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İP'i CHP'ye bağlı olanların cilveleri

Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

CHP ve peşine kuyruk gibi takılan parti genel başkanları her gün birbirlerini ziyaret ediyorlar. İkili, üçlü pozlar veriyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu sürekli cumhurbaşkanı adaylarının nasıl biri olacağını tarif ediyor. Ama yanlarında, içlerinde o tariflere uyan bir kişi bile yok. Ekrem İmamoğlu balonunun infilak etmesi sonrası artık cumhurbaşkanı adayları listesinde bir eksilme oldu. CHP medyasından Murat Sabuncu’nun “CHP’de Kemalciler, Ekremciler ayrımı büyüyor, partiyi de seçimi de zora sokabilir” yazısından sonra Ekrem İmamoğlu’nun patlaması-patlatılması çok manidar olmuştur.

CHP’nin içi karışık olduğu gibi, CHP’nin resmi ittifak ortağı İP’in de CHP’nin üzerinde bir şey denemeye çalıştığı son söylemlerinden anlaşılıyor. İstemedikleri bir aday dayatıldığından mı? CHP’li belediyelerde menfaat kovalamalarına engel çıkarıldığından dolayı mı?

Yoksa İP içinde dağılmalar yaşanacak da tüm bunlar onun ayak sesleri mi?

Tam olarak ne yaşanıyor bunu zaman gösterecek…

CHP sayesinde milletvekili seçilmiş İP’lilerin kapalı kapılar ardında değil kameralar önünde, gazete manşetlerinden CHP’yi terbiye etme çabaları, aba altından sopa gösterme gayretleri çok net görülüyor.

İP Milletvekili Ahmet Çelik’in Yeniçağ gazetesinin manşetinden “CHP ile ittifak kurmaya mecbur değiliz” açıklamasının ardından, İP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun “Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı’ndan?” sorusunu yöneltmesi bu cephede bir kurgunun yaşandığını gösteriyor.

Siyasi etik yahut vatan-millet adına bir kaygı için böyle bir kurgunun olmayacağını İP’i kuran insanların menfaat siciline, karakter yapısına bakarak anlayabilirsiniz. Bu durum klasik CHP karşısında “el güçlendirme” oyunu gibi duruyor.

“Bizi çantada keklik sanmayın” triplerinden başka bir şey değil bu...

Hatırlayın daha MHP’de operasyon yapmaya çalışırken bile CHP ile nefes alıp veren Meral Akşener, İP isimli kötülük projelerinin partisini kurduğu ilk yıl “İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum“ demişti. Ama 2018’de CHP ile ittifak yapma sayesinde meclise girebilmiş, 2019 yerel seçimlerinde de CHP-HDP ittifakı içinde yer almıştı. 2018 seçimlerinden sonra da İP Genel Sekreteri Cihan Paçacı “Sağdan CHP’ye oy akışı sağladık” diye bunu övünç meselesi gibi anlatıp CHP karşısında İP’in pazar değerini yükseltmeye çalışmıştı. Şimdi de “arıza çıkarabilme potansiyelimiz var“ içerikli açıklamalar yaparak CHP pazarında yine kendilerini pazarlıyorlar.

İP’in son zamanlardaki olumsuz CHP propagandalarının kokusu yakında çıkar. Yaptıkları, siyasi ve kişisel menfaat için patronları CHP’ye cilveden başka bir şey değildir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanlığı koronavirüste son durumu açıkladı

Sağlık Bakanlığı koronavirüste son durumu açıkladı