10 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Türkiye’deki ajanlar ve kayıp 729 bin

Türkiye’deki ajanlar ve kayıp 729 bin

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye’deki ajanlar ve kayıp 729 bin
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İnsan Hakları Eğitim Programı’nda, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara ilişkin "3 milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin adresinde bulunmadığını gördük" şeklindeki verdiği bilgi üzerinde çok durulması ve önlemi acil alınması gereken bir bilgidir. Bu durum milli güvenlik meselesidir. Bu durum sıradan görülecek bir durum değildir. Bahsedilen 729 kişi değil, 729 bindir…

Türkiye, terör örgütlerinin çok faaliyet gösterdiği, yabancı ülke istihbaratlarının en fazla cirit attığı, üzerinde her türlü melun oyunların oynandığı bir ülkedir. Böyle bir durumda olan Türkiye içinde 729 bin Suriyeli sığınmacının beyan edilen adreslerinde olmaması demek, meçhul birçok olaya davetiye çıkarmak demektir.

Türkiye’de sakallı dede, başörtülü bacı modelinde yakalanan Müslüman görünümlü Mossad ajanlarının varlığına şahit olmadık mı?

İsrail’in başka ülkelerin sınırları içinde önemli isimlere suikast düzenlediği düşünülürse, 729 bin Suriyeli sığınmacının beyan ettikleri adreslerde bulunmaması demek ucu açık birçok tehlikenin başımıza gelebileceğine dair kaygılar taşımamızı gerektirmez mi?

Suriye’deki iç çatışmalar çıktığında milyonlarca sığınmacı açık tutulan sınırlardan Türkiye’ye geçiş yaptı. Milyonlarca insan sınırımızdan içeri girerken hangi testten geçti, kayıtları neye göre yapıldı? 

Her girenin parmak izi alındı mı? 

Biyometrik fotoğrafları çekildi mi?

Tek ölçü, Ahmed Davidoğlu’nun “Stratejik Derinlik” adını verdiği Türkiye’yi Suriye’deki kaosa sürükleyen akıl dışı politikası mı oldu?

Defalarca yazdım. Bu giren milyonlarca insan içinde PKK’lı (YPG), DEAŞ’lı terörist, MOSSAD/CIA ajanı, Suriye istihbarat ajanları kaç kişi var? Uyuyan hücre konumunda olmaları, 729 bin kayıp sığınmacı üzerinden değerlendirildiğinde karşımızda önemli bir meselenin durduğunu göstermiyor mu?

Geçtiğimiz yıllarda CNN’de bir programa katılan eski CIA yetkilisi “Soğuk Savaş döneminde bizim Rusya’da üç bin tane ajanımız vardı. Sovyetler dağılınca bunların hepsini Türkiye’ye gönderdik” demişti. Yıllardır emperyalizmin laboratuvar sahası gibi kullanılan Türkiye’ye Suriye üzerinden kaydırılmış ajan sayısı acaba ne kadardır? Gönül rahatlığıyla asla böyle bir şey yoktur diyebilecek var mı?

MİT’in başarılı operasyonla Mossad casusu olarak ortaya çıkardığı kişiler içinde Müslüman görünümlü yabancıların olması, sığınmacı olarak ülkemize giren milyonlarca insanın durumunu da mercek altına almayı gerektiriyor. Adresinde olmayan ve kayıp görülen 729 bin Suriyeli sığınmacıyı da bu yaşadığımız güncel olaylar üzerinden tahlil etmeliyiz.

PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın Kobani olaylarında PKK’lıları sokaklara davet ettiğinde hatırlayın 35 ilde aynı anda terör olayları gerçekleşmişti. Yine PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın azmettirdiği Hendek olaylarında da Güneydoğu’daki şehirler içinde terör eylemleri gerçekleşmişti.

Bu ülkede yakmalı, yıkmalı Gezi olayları da yaşandı. Bu üç olayda da ölümler, yaralanmalar olmuştu. Hepsinde de uyuyan terör hücreleri ve yabancı istihbarat ajanları harekete geçmişti.

ABD ve İsrail’in, Türkiye’nin bağımsız duruşundan, onların hesabını bozan politikalarından oldukça rahatsız olduğu ortadadır. Türkiye üzerinde her alçaklığı yapacak zihniyette olduklarını herkes biliyor. Türkiye-Suriye sınırına PKK’lı terörist yığan ABD, neyin hazırlığını yapıyor sizce?

İçinde kimlerin olduğu meçhul olan kayıp 729 bin Suriyeli sığınmacıyı acil bulun ki, yarın Türkiye’de acı olaylar yaşamayalım. Bugünlerde Türkiye’deki milli güvenlik refleksi çok yüksek ve hassas olmalıdır. Çünkü ABD destekli kudurmuş İsrail bölgede kendi gücünü ispata çalışıyor.

 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Yıldıray Bey, Bu konuyu gündemde tutmaya devam etmek lazım. Gerçekten çok önemli. Gelecekte sıkıntı yaşamamak için bu kayıpları acilen ortaya çıkarmalı ve kayıt altına almalı ve kayıplık sebebine bakmaksızın mahrecine iade etmek lazım. Hatta, öncelikli güvenlik sorunları yanında sosyo ekonomik pekçok yüklerini kaldırmak zorunda kaldığımız tüm yabancılar (Suriyeli, Afgan, Afrikalı vs) artık Türk Milleti'nin bekası için mutlaka ve acilen geri gönderilmeli. Çok yerinde bir konuya parmak bastınız
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Aksaray'da kaçak göçmenler arpa tarlasında yakalandı

Aksaray'da kaçak göçmenler arpa tarlasında yakalandı