19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Allah’tan korkan, kuldan utanan bir eğitim şart!

Allah’tan korkan, kuldan utanan bir eğitim şart!

YAYINLAMA:

Eski Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı, mevcutta da AK Parti Kayseri Milletvekili olan Hulusi Akar’ın geçtiğimiz günlerde yeni nesillerin eğitimi konusunda bir programda yaptığı konuşma ile hala gündemde tartışılıyor. Tartışılmasından ziyade içeriğinden büyük rahatsızlık duyan zihniyetin saldırıları devam ediyor.

Hulusi Akar’ın konuşmasının özeti şu: "Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma. Eğer biz 4-12 yaş arasındaki çocuklarımıza Allah'tan korkmayı, kuldan utanmayı, vatan sevgisini ve millet sevgisini verirsek, başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerine gitsin bu çocuktan korkmayın. 

Bir şeyi çok merak ediyorum. Karşı çıkanlar sözlerin sahibinin Hulusi Akar olmasına mı yoksa sözlerin içeriğine mi karşı çıkıyor?

Bazı insanlar, sevmediği biri tarafından doğrular söylenince burun kıvırabilir, söylediklerini itibarsızlaştırmaya çalışabilir. Toplum içindeki ilişkilerde böyle bir gerçeklik var.  

Hulusi Akar’ın sözlerine cinnet geçirmiş gibi saldıranlara soruyorum, derdiniz Hulusi Akar mı yoksa içerik mi?

Hulusi Akar’a takıntınız varsa bu psikolojik bir durum, yok eğer bu sözlere karşıysanız zihniyetinizde inanç ve değer düşmanlığı var ki o zaman sizlere geçmiş olsun!

Eğer “Allah’tan korkmak, kuldan utanmak” düşüncesine karşıysan bu toplumda her türlü kötü ve kokuşmuş davranışa imza atarsın. Böyle davranışları toplumda sergileyenlere “Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz adam” tarifi yapılır. Böyle bir sıfat muhataplığının şu partili, şu ideoloji mensubu, şu mezhepten, şu etnik kökenden, şu meslek grubundan diye ayrımı yapılmaz. Şimdi Hulusi Akar, bu eğitim değerlendirmesini yapınca, kendi partisi AK Parti’nin bu manada bir muhataplığı ve ilgili olacağı bir konu olamaz denilebilir mi?

Hulusi Akar, “millet ve vatan sevgisi temelinde eğitim” diyor, 

Hulusi Akar “milli ve manevi değerlerimizi sevdiren eğitim” diyor.

Hulusi Akar “iyilik yapmayı sevdiren eğitim” diyor.

Türk milletinin akıl, ruh sağlığı yerinde, ahlakı bütün bir vatan evladı, bu başlıkların hangisinden rahatsız olur ki?

Merhum Mehmet Akif Ersoy Kur’an-ı Kerim’den ayetle başladığı bir şiirinde şöyle sesleniyordu:

“«Ey Müslümanlar, Allah’tan, nasıl korkmak lâzımsa öylece korkunuz...» (Kur'an, Âl-i İmrân, 102)”

“Ne irfandır veren ahlâka yükseklik, ne vicdandır;
Fazîlet hissi insanlarda Allah korkusundandır.”

Hulusi Akar’ın tarif ettiği de budur.

İşte bu yüzden eğitim ve öğretim kavramlarını doğru anlamak ve uygulamak lazımdır. “Bilim” öğretim alanına, “ahlaklı birey yetiştirme” eğitim alanına girer. 

MHP Kayseri Milletvekili Sayın Baki Ersoy’un bu konuyla ilgili Hulusi Akar’a destek açıklaması içinde Hüseyin Nihal Atsız’a ait olan "Allah düşüncesi, yurt ve millet sevgisi, ahlak duygusu ve aile bağları yıkıldıktan sonra geriye ne kalır? Her yabancı istilayı kabule hazır, hayvanlaşmış bir yığın." sözlerini hatırlatmıştı. Mehmet Akif Ersoy’un sözleri sonrası, Atsız’ın bu sözleri de aslında bizim bu konuda meramımızı anlatmaya katkı veriyor.

Bir milleti ve toplumu ayakta tutan, şekillendiren, yönlendiren, bir arada tutan ortak değerler manzumesi vardır. Bunlar yıpranır, değerini yitirirse o toplumda sosyal buhran başlar.

Hulusi Akar’ın ifade ettiği sözlerin temelinde bu varken, sırf onun partisine düşmanlık, sırf onun geçmişte yaptığı görevlerle ilgili hesaplaşma yapmak isteyenler, onun sözlerini özünden koparmaya çalışmaktadır. Fakat sözler gayet anlaşılır durumdadır, özünden koparmaya çalışanların özünün olmadığı gerçeği de böylelikle ortaya çıkmaktadır.

“Allah’tan korkan, kuldan utanan” bir eğitim sistemi kurulmazsa emin olun kulun kullara zararı çok olacaktır.

“Allah’tan korkmayan, kuldan utanmayan” çoğaldıkça zaten toplum içinde başımıza gelen kötülüklerin, zulümlerin, adaletsizliklerin oranı artmaktadır. 

Hulusi Akar’a olan alerjinizden dolayı “Allah’tan korkmamazlık, kuldan utanmazlık” yapmayın…

Bakın nice alimler, maneviyat dünyasının sembolleri ne demiş:

İmam Şafii “Alim, ancak Allah'tan korkandır.” der… 

Hz. Ali “Allah’tan kork! Başkasından emin olursun.” der…

Hz. Ömer “İnsanlar için Allah’tan korkarak muamele et.” der…

Mevlana “Bir kötülük yaptıktan sonra pişmanlık hissetmek, Allah 'ın inayet ve muhabbetine mazhar olmanın delilidir.” der…

Takıntıları, saplantıları bırakın, öze bakın, hakikate bakın… 

Her daim Allah’tan korkun, kuldan utanın…

 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 5 gün önce
Allah'tan korkan adam silah kullanamaz. Bunun amacı Türk ordusunu iğdiş edip, Türkiye'yi savaşsız işgal etmektir. Allah orduya girmeyecek. Ordunun işi adam öldürmektir. Yarın bir gün halkı müslüman bir ülkeyle savaş çıkarsa, o savaşı kaybedersin. Bu saçmalığın ardındaki niyet açıktır. Türk ordusunu ümmet ordusuna çevirmek. Ama asla başarılı olamaz. Zeka özürlülerin bu ülkeyi yönetmesine artık izin verilmeyecektir.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA