19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Sol’un çıkmazı bebek katili PKK ve İsrail!

Sol’un çıkmazı bebek katili PKK ve İsrail!

YAYINLAMA:

İsrail’in Gazze üzerinde vahşete başladığı ilk aylarda CHP merkezli Sol’un bu vahşetlere duyarsızlığını “Emperyalizm Sol'ucanı oldular!” başlıklı yazımla eleştirmiştim.

Demiştim ki: Böyle bir süreçte Türkiye’deki bazı kesimler çok dikkatimi çekiyor. Özellikle de sol kesim. İsrail’in mazlumlara vahşeti karşısında adeta ölü taklidi yapıyorlar. Sanki bu vahşet hiç yaşanmamış ve bunlar da bu vahşeti görmemiş gibi, duymamış gibi yapıyorlar. Burada şaşılacak olan ise Sol’un Filistin ile tarihsel bağlarının olmasıdır. Sol, Filistin’in ekmeğini yemiş, suyunu içmiştir ama dostlar alışverişte görsün misali bile olsa Filistinli mazlumları asla ağızlarına almamaktadırlar.

İsrail yaklaşık bir yıldır vahşetini sürdürüyor ama CHP son aylarda sanki bir duyarlılığı varmış gibi davranıyor. CHP herhalde “dostlar alışverişte görsün” zamanının geldiğini hissetti ki, en azından son aylarda içinde Gazze geçen cümleler kurmaya başladı.

Özgür Özel "Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmemesi son derece utanç vericidir. Hamas bir terör örgütüdür“ demişti. Fakat Gazze istismarı için bu sözünün yük olacağını bildiği için sonradan "Bugüne kadar Hamas'a terör örgütü demedim ama yaptığı terörist saldırıları kınadım" sözüyle ilk yaptığı, kendisini inkâr etmek olmuştu.

Sol, Gazze duyarlılığında tüm unsurlarıyla sınıfta kalmıştır. Bu durumun en büyük etkeni ise ittifak halinde oldukları terör örgütü PKK’nın, ABD ve İsrail’in maşası olmasıdır. ABD hem İsrail’in hem de terör örgütü PKK’nın silahlarını veriyor. PKK DEM’liğiyle ittifak halindeki CHP’nin onlardan bağımsız İsrail’e tepki göstermesi mümkün değil… Dünya tarihinin en büyük vahşeti İsrail tarafından gerçekleştirilirken, siz hiç SOL’un bir yöneticisinin, yazarının, yorumcusunun, akademisyeninin, sanatçısının, sporcusunun, sivil toplum derneğinin, sosyal medya trollerinin, gazetesinin, televizyonunun bu vahşete tepkisini gördünüz mü? Bu saydıklarımızdan bir tanesi kalkıp da Gazze’den bir vahşet görüntüsü yayınlayıp tepki göstermedi. 20 bine yakın masum çocuk ölürken sosyal demokratlık böyle bir duyarsızlığa şahit oldu.

Hatta çoğu Gazze’ye sahip çıkanları aşağıladı, suçladı. Gazze’den bize ne diyenler bile oldu. İnanın oradaki vahşete uğrayan masumlar hiçbirinin derdi olmadı.

Herhalde şimdi iradelerini yönlendiren ajans “Hükümet karşısında Gazze duyarlılığınız var gibi davranın ve bunun üzerinde yaygara yapın” işareti vermiş olmalı ki, Özgür Özel Gazze konusunda tek kişilik tiyatroda sahne alıyor. Onun dışında da CHP içinde Gazze/İsrail diyen yok.

Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için geçtiğimiz günlerde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda bir tören düzenlenmişti, Özgür Özel orada  “Filistin davası Türkiye’de bütün Türkiye’nin davasıdır. Ama bilhassa solun davasıdır. 1970’lerde nasıl bir başımıza Filistin’in arkasında durduysak, bugün de her türlü hamasetten, her türlü iç siyasete alet etme çabalarından, Filistin davasını sanki bir sağ siyasi görüşün davası gibi göstermeye çalışanların tüm tutumlarının halefinde Filistin tüm solcuların, sosyal demokratların (kalbini göstererek) tam burasındadır. Bunun evladımız, biraz önce na’şını karşıladığımız evladımız, hayatını ödeyerek göstermiştir” konuşmasını yaptı. Biz, Filistin/Sol vurgusunu aylar önce yapmıştık, niçin o günlerde kılınız kıpırdamadı da, şimdi cenaze istismarı yapıyorsunuz? 

Şehit Ayşenur Ezgi Eygi için Deniz Gezmiş benzetmesi de yapan Özgür Özel, bize silahını ABD’nin verdiği terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısıyla olan aşkını da anlatırsa bir hayli aydınlanırız sanırım!

Özgür Özel orada bol bol istismar edebiyatı yaptı. Bir gün sonrada Didim’deki Şehit Ayşenur Ezgi Eygi için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Orada da istismar edebiyatı yapmaya kalkıştı belli ki ajans ona Filistin istismarı görevini vermiş. Orada mikrofon vermemişler, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile "Bir çift lafın çok yerde kıymeti olur efendim. Bizim ağzımızda çıkacak iki cümlenin çok önemli anlamı olurdu. “ sözleriylekavgaya tutuştu. İsrail tarafından alçakça şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin akrabaları yanında böyle kavga edenin samimiyeti mi olur?

Özgür Özel, orada bebek katili İsrail’i eleştirip, belki de oradan çıkar çıkmaz ABD ve İsrail’in maşa olarak kullandığı terör örgütü PKK’yı destekleyen bir sanatçı ile el ele konsere çıkacaktı, belki de DEM’i ziyarete gidecekti. Ankara’da şehit cenazesinden çıkıp, koştura koştura DEM Genel Merkezi’ne giden Özgür Özel için herhalde bu durum şaşırtıcı olmaz.

Sol, açıkça Türk milletinin, Müslümanların düşmanları yanında hizalanmıştır. Duyarlılık gösteriyor gibi davrandığı her şey de bilin ki istismardır. ABD/İsrail/PKK ilişkisine bakın, CHP’nin durduğu noktaya bakın bu dediklerimizi çok net anlayacaksınız.

Dönemin HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, 2019 yılında “Burası vaadedilmiş topraklar, Musa bütün ömrünü bu toprakları aramakla geçirdi” diyerek Siyonistlerin Anadolu toprakları üzerindeki planlarını tekrarlarken, aynı zamanda CHP ile yerel seçim ittifakı yapıyordu. Aslında sağduyulu bir şekilde bakanlar, bu ilişki ağını çok rahatlıkla görebilir.

Sol, her konuda çıkmaz içindedir ve bebek katili İsrail ve PKK ilişkisi de bu çıkmazın görünen ilk yüzüdür.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *