12 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Milliyetçilik tarifi yapana bak!

Milliyetçilik tarifi yapana bak!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milliyetçilik tarifi yapana bak!

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Paris 2024 Olimpiyatları'na gittiği ve götürdüğü heyetle tartışılan Ekrem İmamoğlu döner dönmez bir programda “Boş milliyetçilik narası atmasınlar. Milliyetçilik nedir biliyor musun? Milliyetçilik; bu toprağı, doğayı, havayı, suyunu, denizini, insanını, senin elindeki bereketi, bolluğu düşünmek demektir. Milliyetçilik budur. Öyle lafla olmaz milliyetçilik” nutukları atmış…

Bu konuşmaya bakınca “Gerçek milliyetçi benim” demiş oluyor, değil mi?

“En iyi ahlak görev ahlakıdır” derler. Türkiye’de görev ahlakını en iyi yerine getirende zaten en iyi milliyetçidir.

2019 yılından bu yana İBB Başkanı olarak hangi görev ahlakını gördünüz bunun? Selde, karda, depremde gezmeleriyle, tatilleriyle tartışılan, “Niçin görevinin başında değilsin?” dediklerinde de  “Tatil bazı insanlara yakışmıyor ama bana yakışıyor” pişkinliğini gösteren Ekrem İmamoğlu’nun hangi eylemi, söylemi milliyetçi ki, milliyetçilik üzerinden ahkâm kesiyor. Yine şatafatlı bir geziden gelmiş nutuk atarak gündem değiştirmeye çalışıyor.

Milliyetçiliği, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla işbirliği ve ittifak yaparak mı gösteriyorsun?

Milliyetçiliği, “Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Selahattin Demirtaş gibi azılı PKK’lıları “Çizgisini çok beğeniyordum” diye överek, ona özgürlük isteyerek, onun kitabını İBB’de satarak, onun kitabını tiyatroya çevirerek mi gösteriyorsun?

Milliyetçiliği, PKK’ya yardım ve yataklıktan dolayı kayyum atanmış belediye başkanlarına sahip çıkarak mı gösteriyorsun?

Milliyetçiliği, “PKK sizi tükürüğü ile boğar” diyerek Türk devletini tehdit eden alçakla İBB’de sırıtarak poz vererek mi gösteriyorsun?

Ya da Milliyetçiliği, Yunan medyasına “Ayasofya’nın ibadete açılmasına ihtiyaç yok” açıklaması yaparak mı gösterdin?

Doğadan bahsetmişsin!

Teröristbaşı Murat Karayılan’dan "Bir ormanı yakmak için cephaneye gerek yok, bir kibrit yeter"  talimatı alan PKK’lı teröristler Türkiye’de yaktığı ormanlara dair listeler yayınladı. Çıkıp bir gün PKK’lı teröristlere lanet mi okudun?

6 ay önce “Türkiye, anavatanım Kürdistan’ı işgal etmiş bir devlettir” diyen, Türkiye’yi bölmeye çalışan PKK’lı Selahattin Demirtaş gibi hainlerle sarmaş dolaşsın ama bugün toprak edebiyatı yapıyorsun. İnsan edebiyatı yapıyorsun, onbinlerce insanı öldürmüş terör örgütü PKK’ya hizmet eden partilerle, kişilerle arandan su sızmıyor.

Sen hiç aynada kendine bakıp, “Utanması gereken yüz bu” diye sorgulamanı yapmıyor musun Ekrem?

Ekrem İmamoğlu, sendeki bu yüzsüzlük, pişkinlik hali gerçekten tam bilim adamlarının konusu gibi durmaktadır.

Halin “Oturduğu ahır sekisi, çağırdığı İstanbul türküsü !” gibi değil mi?

Bu ülkede milliyetçiliği ağzına alması gereken en son kişi bile sen değilsin. Milliyetçilik konusunda halin o derecede yani… Çünkü ne yaşantın, ne söylemlerin, ne ilişkilerin milliyetçilikle uzaktan yakından alaka kuramaz.

DEM çizgisinde bir belediye başkanısın. Onların gönlüne girmiş, onlardan övgü ve destek alan birisin… Buna rağmen nasıl milliyetçilik üzerine tarif yapabiliyorsun?

Sen bırak milliyetçiliği de, Paris’te ne yedin ne içtin onları anlat. Nasıldı şatafatlı gezin? Bundan sonra hangi heyetle nereye gezmeye, eğlenmeye gideceksin?

Senin gibi bir adam milliyetçilik tarifi yapıyor. Başımıza taş yağacak bu gidişle…

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 3 hafta önce
Yüreğine sağlık Yıldıray Çiçek Başkanım. Nokta
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
N
Nazim 3 hafta önce
Kongresi DOLAR parti binası PARA KULELERI paris olimpiyatlar EURO ile anılır pkk destekçileri ile kanki olan, pontus bayrağı altında sırıtarak poz veren, dempkk korkusuna Diyarbakır Annelerini ziyaret edemeyip, hdp yöneticilerinin fircalarina ses çıkarmayıp, dini siyasete alet edip bilerek isteyerek yalan atandan MILLIYETCI ve ATATURKCU olmaz. Fondas medya, Saraçhane bulbulleri istedikleri kadar cilalayip parlasın.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
M
M.T 3 hafta önce
Sayın Yıldıray Çiçek, Sayın Cumhurbaşkanımız üzernde baskı oluşturmak amacıyla hainKakınç Bülüler yerel seçimlerde Ak Partiye ihanet ederek ürettikleri değişim fırsatını kongre yoluyla Ak Partiyi fetö için ele geçirme örgütlenmesine dönüştürdüler. Kimlerr?Ateş'in MİT tırları twitlerini gözlerden kaçırarak MHP'ye saldırma yaygarasına haber7, yenişafak ta destek olan kafalanmş kürt ırkçıları ve mi6 tarikatçılarının SAHİPLERİ. Atatürk'e sövenler organizasyonu, bilgelerimizle masaya yatırınız lütfen
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 3 hafta önce
Bu zat kadar utanmaz arlanmaz birini ne gördüm ne işttim. Hep söylerim FETÖ çürür.Yunan hayranıdır. Türk milleti için tehlikeli biridir ve sinsisi. Devlet yetkililerinin iyi takip etmesi şarttır 2019 da İBB başkanı seçildiğinde veri tabanını kopyalayıp Almanlara ve ABD ye veren bu kişi değilmi?
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti