12 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Toplumdaki cinnet hâli

Toplumdaki cinnet hâli

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toplumdaki cinnet hâli
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK  / TÜRKGÜN

Toplumda artarak devam eden bir cinnet hali var. Bu cinnet halini görmediğimiz alan maalesef ki yok… Değerler hızla çürüyor. İnsanlar arasında saygı, sevgi, tahammül, nezaket, sabır, merhamet, vicdan ahlak ortadan süratle kalkıyor. En ufak bir trafik tartışmasında bile onlarca insan silahla, bıçakla birbirine giriyor. Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’da ve Bingöl’de cinnet geçiren bazı kişiler gördük, yolda tanımadığı kim varsa bıçaklayarak ilerliyordu. Bingöl’deki saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. İstanbul’daki saldırıda da 4 kişi yaralandı. Eskiden boşanmalar mahkemede biterdi. Artık mezarda bitiyor. Yaşanan o kadar değişik kanlı örnek var ki, inanın bunları takip edince insanın ruhu önümüzdeki günler ve gelecek nesiller adına kararıyor ve aşırı şekilde kaygılandırıyor. Haber kanalları bu olayları ise tekrar tekrar gösteriyor. Bir nevi de topluma ezberlettiriliyor. Gidişat iyi değil, bu olaylar azalmıyor aksine her gün artmakta... Toplumun bu hali herkes için büyük tehlike arz ediyor. İnsanlar sokağa çıkmaktan korkar hale geldi. Halkı yönetenlerin önlem alacağı öncelikli mesele, bu cinnet halidir.

İnsanlarda azalan tahammülsüzlük haline geçen günlerde yaşadığımız bir de spor alanından bir örnek var. Geçtiğimiz hafta Trabzonspor’un Rapid Wien ile UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme maçı Trabzon’da oynandı. Bu maça, iki kadın Galatasaray forması giyerek Trabzonspor’a destek vermek için gelmiş… Aman Allah’ım ne küfürler, hakaretler ediliyor. Oysa bu maçlar yabancıyla oynandığı için milli maç havasında geçmeli... Rakibin taraftarı seni desteklemek için geldiyse başının üstünde taşıman lazımken iki kişiyi linç etmeye kalkmak da nedir? İki kadın bu hali yaşıyorsa, erkek taraftar olsa herhalde daha farklı ve şiddetli manzaralar yaşanırdı.

Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören bu yaşanan olay karşısında sağduyulu davranarak “Galatasaray formasıyla takımımıza destek vermeye gelen iki kadın taraftara yönelik bazı taraftarlarımız tarafından sergilenen saygısız tavırları üzülerek takip ettik. Bu tür davranışları tasvip etmediğimizi ve bu olayın Trabzonspor’un değerleriyle bağdaşmadığını açıkça ifade etmek istiyorum.” açıklamasını yapmıştır.

Milli bir maçta bile tribünlerde böyle bir ayrışma yaşanırsa inanın bütün spor kulüplerinin taraftarları birbirine düşman haline gelir. Toplumun bu cinnet haline ek bir de tribünlerde böyle ayrışmalar olursa felaket alanı genişler. Spor kulüplerinin şampiyon olmak, birbirini yenmek adına rekabet halinde olması sporun güzelliğidir ama taraftarlık kavgaya, şiddete dönüşürse toplum bundan çok yara alır.

Toplumun cinnet bataklığına saplandığı şu günlerde her alanda, her yerde şeytanın zafer nidaları duyuluyor. Şeytanı hoşnut eden çürüme her yanımızı sarıyor. Yolda, okulda, fabrikada, tribünde, tarlada, siyasette, otobüste cinnet halinin manzaralarını ortadan kaldırmak ve şeytanı yok etmek için herkesin titreyip kendine gelmesi gerekiyor. Çağrımızı yineleyelim. Ey Türk, titre ve kendine dön…

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gerginlik artıyor: İngiliz amfibi gemileri ve 1000 komando hazır bekletiliyor

Gerginlik artıyor: İngiliz amfibi gemileri ve 1000 komando hazır bekletiliyor