06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

Selçuk & Burhan ikilisi anlamadığınız konularda niçin konuşuyorsunuz?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Sosyal medya üzerinden haberleri takip ederken, önce önüme AKP Manisa eski Milletvekili Selçuk Özdağ’ın, 31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimlere ilişkin olarak "Ben meseleye beka diye bakmıyorum. Yani bu seçimlerin beka ile bir alakası yok" açıklamasının yer aldığı röportaj haberi düştü. Daha sonra da geçmişte 10 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan, şu an da İP isimli partiyle sıcak temasları olan Dr. Burhan Özfatura'nın Gözlem gazetesindeki Nedir bu ‘beka sorunu?’ Böyle bir sorun varsa, sorumlusu 17 yıldır ülkeyi yöneten AKP ve tasdikçisi MHP değil midir?” cümlesinin geçtiği yazısı düştü.

Biri eski bir milletvekili, diğeri 10 yıl İzmir’i yönetmiş eski bir belediye başkanı… Ama bekadan ne kast edildiğini anlamayacak siyasi zekâ oranlarını da ortaya koymuşlardır.

Mesela birinin röportajında, diğerinin yazısında terör yardım ve yaltakçısı HDP’nin şu an hedef olarak belirlediği siyasi konumla alakalı zerre bir eleştiri yoktur.

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli çok açık ve net bir şekilde beka meselesini "Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" sözüyle gösterdiği halde bunlar sırf takıntı ve siyasi hesaplarından dolayı bunu bilinçli bir şekilde görememekte ve başkasına da göstermemeye gayret etmektedir.

Elindeki tüm belediyelere terör yardım ve yaltaklığından dolayı kayyum atanmış HDP, hangi gün elinde bulunan yerlerde belediyecilik yapmış ki, onların yer aldığı ittifak sadece yerel seçimle alakalı görülecektir?

CHP-İP ağzıyla yazı yazan Dr. Burhan Özfatura tam bir cambazlık örneği göstermiştir.

‘Cumhur ittifakına düşmanlık yapacağım, CHP ve İP’i aklayacağım’ diye 11 yıl önceki Oslo ihanetini yazısına konu ederken, son dört yıldır ve şimdi CHP’nin, İP’in terör örgütü pkk’nın siyasi uzantısı HDP ile birlikteliğini gizlemeye çalışmaktadır.

Dr. Burhan Özfatura’nın geçmişte DYP ortak paydasında buluştuğu ve şimdi yalakalığını yaptığı Meral Akşener bile 2017 ve 2019 yılında şu açıklamaları yapmıştı:

Tayyip beyin FETÖ'cülüğü yoktur,

FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadelede Sayın Cumhurbaşkanı çok samimi. 

"Gazi Mustafa Kemal'den, Aziz Atatürk'e" geçiş son derece sevindiricidir.

Ayakların, Türk Milliyetçiliğinden çekilerek Malazgirt ovasına Otağ kurmaya yönelişi, Kızılelma seslenişi gayet memnuniyet vericidir.

"Kerkük" sözcüklerinin duyulacak kadar seslendirilmesi bile, tarafımızda memnuniyetle karşılanmaktadır.

Bu hükümet dönemi çok ciddi terörle mücadele yapılmaktadır.

Meral Akşener “FETÖ konusunda başıma bir iş gelmesin” diye korktuğundan mı yoksa gerçekleri görme adına mı bu açıklamaları yaptı bilemem ama ağzından çıkan bunlardı. CHP-HDP-İP ittifakına yaranmak için Cumhur ittifakına saldıran Burhan Özfatura ya takip etmediği gündem adına yorum yapmamalı ya da böyle kelime oyunları yapmadan CHP-HDP-İP ittifakına direkt destek vermelidir.

AKP-MHP ittifakı Afrin Zeytin Dalı operasyonunda çok kararlı bir duruş sergileyip 4600 teröristi öldürme iradesini gösterirken, Burhan Özfatura’nın yaranmaya çalıştığı CHP-HDP-İP ittifakı ise bu operasyona karşı çıkmıştı. Hatta ilk açıklamayı İP isimli parti adına, o dönemin sözcüsü ve Genel Sekreteri Aytun Çıray "İyi parti tek adam rejimini kalıcı kılmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeyecek ve beka sorunu yaratabilecek Afrin savaş senaryolarına tamamen karşı" diyerek yapmıştı. Yani 4600 teröristi öldürmek bunlara göre beka sorunu olmuştu.

Bunları unutan, bunları anlamaktan aciz Burhan Özfatura da hala “Özellikle de Türklüğün bekası sorunu vardır. Zira bu iktidar, tam anlamı ile Türk düşmanlığı yapmaktadır. İnanılmaz bir şekilde MHP’de destek vermektedir.” cümleleriyle MHP’yi suçlamaktadır. Bugün ülke Oslo, Habur, Dolmabahçe kapılarından “Kızıl Elma” kapısına geldiyse bunda MHP ve Devlet Bahçeli’nin büyük emeği vardır. Buna rağmen Burhan Özfatura hala CHP-HDP-İP ittifakına yaranma ve yalakalık adına iftira atmaktadır.

Burhan Özfatura’nın Türkiye’deki, bölgemizdeki gelişmeleri anlamaya kapasitesi anlaşılan yetmemektedir. O sadece 10 yıl belediye başkanlığı yaptığı İzmir’deki Tunç Soyer ve HDP ilişkilerine baksa Türkiye’nin nasıl bir beka sorunuyla karşılaşacağı ortadadır.

Tunç Soyer’in Diyarbakır- Sur’da hendek kazan pkk’lı teröristlerin asker ve polisimizle çatışmasına pkk safından kahrolması, HDP’nin eylemlerine katılıp “HDP’nin gücünüzü artırmak için elimden gelen desteği vereceğim” konuşmaları yapan biri olması, HDP’nin ise “Tunç Soyer profilimize en uygun aday” demesi Burhan Özfatura için beka meselesi değilse başka ne olması gerekiyor?

Zaten sorsanız oyunu da CHP-HDP-İP ortak adayı Tunç Soyer’e verecektir.

Daha İzmir’de yaşanan ve yaşanacak olanları anlayamamış adam çıkmış Türkiye’nin bekası hakkında Cumhur ittifakına ahkâm kesiyor.

Burhan Özfatura 11 yıl önce, 8 yıl önce, 5 yıl önce AKP’nin yaptığı ve bizim de karşısında çok büyük mücadele verdiğimiz yanlışlarını hatırlatma ihtiyacı duyuyorsun da CHP’nin son dört yıldır, İP’in son iki yıldır HDP ile yaptığı işbirliğini niçin dile getirmiyorsun?

CHP ve İP’in HDP’den zerre kadar bize bir farkını göstersene?

Vatansever pozların Cumhur ittifakı düşmanlığı söz konusu olunca mı ortaya çıkıyor?

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli’nin "Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" şeklindeki alçak sözü üzerinden 3 hafta geçti. Ama Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener hala ortakları HDP’ye cevap veremedi. Burhan Özfatura da böylelerine cahilce tetikçilik yapmaktadır.

HDP, iyi diyalogları olduğu dönem bile AKP ile seçim ittifakı yapmamışken, bugün 49 ilde belediye başkan adayı çıkarmayıp CHP ve İP’i desteklemesi bekamız için kurulmuş bir tuzak değil midir?

Şimdi HDP ve pkk’ya nefes aldırmayan Cumhur ittifakı mı, yoksa “HDP ve pkk nefes alsın” diye çabalayan CHP-İP mi sorgulanmalı?

Burhan Özfatura bırak bu takıntı, saplantı halini de Türkiye’de ve bölgemizde bekamızı dağıtmaya yönelik hangi hazırlıklar yapılıyor onları araştır. Fetö ve pkk niçin umutla yine yerel seçimlere yatırım yaptı?

Türkiye’yi çok sevdikleri için mi?

Ya sen Selçuk Özdağ !?

Tekrar milletvekili adayı gösterilmemenin, bu seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmamanın intikamını böyle mi almaya çalışıyorsun?

Her fırsatta Cumhur ittifakı arasına fitne saçan açıklamalar yapıyorsun.

Cumhur ittifakı kurulmuş, buna göre AKP-MHP arasında planlar yapılmış, buna rağmen çıkıp “Açık ara birinci olduğumuz bir yerde BBB’nin bir başka partiye verilmesini izah edemiyorum” açıklamasını yapmıştın. Şimdi de Sayın Erdoğan ve Bahçeli ısrarla “Beka” vurgusu yaparken, “bu seçimlerin beka ile bir alakası yok" açıklamasını yapıyorsun. Kimden yanasın, kimin hesabına çalışıyorsun Selçuk Özdağ?

Selçuk Özdağ sen FETÖ konusunda da MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin 2010 yılındaki uyarıları için Samanyolu Tv’ye çıkıp " Bahçeli, yol yakınken vazgeçsin Türk milleti, bugün yeniden tarih sahnesinde yerini alıyor. Hocaefendi de burada yerini alıyor. Onu bu şekilde töhmet altında bırakmak, Türkiye'nin geleceğini töhmet altına almaktır. En önemlisi de millî ve manevî değerlere sahip olduğunu bildiğimiz MHP tabanıyla Hocaefendi'nin sevenleri arasında bir husumet oluşturmaya çalışmak, Devlet Bahçeli'ye fayda getirmez. Bahçeli, yol yakınken bu tür söylemlerden vazgeçmeli. Fethullah Gülen Hocaefendi meşru zeminde insanlığa hizmet eden büyük bir gönül adamı. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlânâ, Hacı Bayram Veli gibi misyon üstlenmiş bir gönül adamıdır." açıklamasını yapmış birisin… Şimdi çıkıp FETÖ’nün kötülüklerini ve FETÖ ile nasıl mücadele ettiğine dair masallar anlatıyorsun.

Bugün “beka konusunu anlamadığın gibi, o günde FETÖ konusunda çuvallamıştın.

“Beka” konusu da seni “FETÖ” konusunda yaptığın gibi “U” dönüşlerine götürür. O yüzden Burhan Özfatura gibi vizyonunun yetmediği, anlamadığınız konularla ilgili yorumlarda bulunma…

En kısa zamanda cahilce yorumlar yapan Burhan Özfatura ile yanyana gelip bir basın toplantısı düzenleyin. Madem “beka” konusunu çok iyi bildiğinizi iddia ediyorsunuz. Terör yardım ve yaltakçısı HDP’nin neyin karşılığında CHP ve İP adaylarına destek verdiğini bize açıklayın. AKP ve MHP’den rahatsız olup, CHP, HDP, İP birlikteliğinden rahatsız olmamanızın asıl nedeni nedir?

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *