06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

CHP'nin kâbusu olan DSP !

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

BUNDAN bir ay önce DSP’nin Genel Başkanı’nın ismini nedense kimse hatırlamazdı, şimdi medyada DSP Genel Başkanı Önder Aksakal rüzgârı esiyor. Her gün bir gazetede, her gün bir televizyonda… Bundan da en çok rahatsızlığı CHP duyuyor. İlginç olan ise ülkeyi bölmeye çalışan, terör yardım ve yaltakçısı HDP’yi baş tacı yapan CHP, DSP’yi “oylarımızı bölecek” diye eleştiriyor. Bu konudaki kaygılarında da haklılar. CHP’den istifa eden birçok popüler CHP’li, DSP’ye geçerek belediye başkan adayı oldu.

CHP’nin geveze ve gevşek yetkilisi Özgür Özel ne kadar tutuştuysa DSP hakkında “Beni listeye koymadılar. Beni başka bir yerden teşvik ettiler, adı sol olan ama son dönemde sarayın tedarikçisi, sarayın imdat butonu haline dönüşmüş olan bir siyasi partiden aday oluyorlar. DSP hem Bülent Ecevit’in, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaktadır” açıklamasını yaptı. CHP’de pkk’lıyı, fetö’yü, dhkp-c’yi baş tacı edeceksin ama Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerinin sızlaması cümlesi kurarak DSP’yi eleştireceksin… Bu CHP vallahi, billahi hem ihanet içinde debeleniyor, hem her yanından ahmaklık akıyor.

Atatürk’e bunca ihanetlerine rağmen hala utanmadan Atatürk üzerinden nutuk atıyor, siyaseti terbiye etmeye kalkıyorlar. Bir toz konduramadıkları ise HDP’dir. Meral Akşener’in İP isimli partisine bile “Haddinizi bilin, bizim sayemizde Meclise girdiniz” dediler. Ama HDP ne yaparsa yapsın, karşısında sütünü dökmüş kedi gibiler…

MHP’ye “sarayın tedarikçisi, sarayın imdat butonu” gibi cümlelerle saldırdıkları gibi şimdi de aynı cümlelerle DSP’ye saldırıyorlar. En acı olan da Kandil’in büyük partisi, FETÖ’nün umut ışığı ve DHKP-C’nin hücre evi haline gelmiş CHP’nin, onu bunu yaftalamaya çalışmasıdır. HDP ülkeyi bölse mesele etmeyecek olan CHP, “DSP oylarını bölecek” diye DSP’ye saydırıp duruyor. Ama DSP’nin Genel Başkanı Önder Aksakal da elbette boş durmuyor. CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na öyle bir saydırıyor ki, bu cümlelerin sol bir parti başkanının ağzından çıkması CHP’ye çok büyük darbe oluyor.

DSP’nin Genel Başkanı Önder Aksakal, mesela şunları söylüyor: “Ne içiyorlar, bilmiyorum. Bunlara ne içirdiklerini merak ediyorum. Kendileri, ‘Biz 1930’ların CHP’si değiliz’ diyorlar. ‘Arşivler açılsın’ diyerek de Atatürk’ü tartışmaya açıyorlar. Sivas’ta, Dersim’de olanları yaşatanlar ile kol kola giriyorlar. Madımak’takilerin kemiklerini sızlatanlar aslında bir acz içinde…”

“Ben bildim bileli Atatürk’ü istismar ediyorlar, ben bildim bileli Atatürk’ü pazarlıyorlar ve böyle ayakta kalıyorlar.” “Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyüş yaptın ‘hak, hukuk, adalet’ diye. Bu yaptığın adalet mi? Ayıp değil mi? Bugüne kadar köpeksiz köyde değneksiz gezdiniz. Artık yeter. 31 Mart seçimleri, mevcut iktidarın karşısına gerçek muhalefeti çıkaracak, sizin gibi çapsız, çıkarcı, kavgacı, itici siyaseti ve aktörlerini tribünlere gönderecektir.

Çizgisi, istikameti belli olmayanlara 15 günlüğüne ödünç 15 milletvekili veren sen, seçimlerde yenilip ‘biz yenildik ama başardık’ diye yüzsüz yüzsüz dolaşan sen, ondan sonra ‘AK Parti’ye seçimi kazandıran ben.’ Hadi oradan.”

CHP’den DSP’ye geçme kolaylığını bilen CHP, başına böyle bir bela aldı ki, kendisini de bunun farkında olduğunu gösteren açıklamalar yapıyor ve sürekli DSP’yi oyları bölmekle suçluyor. Eski CHP’li Haydar Yılmaz’ın, DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması, Mustafa Sarıgül’ün Şişli’de DSP’den aday olması CHP için elbette bir korkudur. Buna benzer CHP içindeki birçok güçlü kişinin DSP’yi tercih etmesi 31 Mart akşamı CHP’liler tarafından siyasi linçe uğrayacak Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini ürkütmektedir. DSP’nin de bunda büyük bir katkısı olacaktır.

Eğer CHP yüksek dozajda DSP’ye saldırıyorsa bunun farkındadır. CHP-HDP-İP ittifakının Türkiye’nin geleceği açısından kazanmaması gerekmektedir. DSP’nin bunda katkısı olacaksa Türkiye’ye gerçekten bir iyilik yapmış olacaktır. CHP’nin kazanması Kandil’de, Pensilvanya’da zafer narası olacaktır. Türkiye’nin bunun farkında olması gerekmektedir. Böyle bir CHP’nin kazanması, Atatürk’e ihanetin boyutunu büyütecektir. Namuslu sola bu yüzden büyük bir vazife düşmektedir.

Mail: [email protected]

Twitter: Yildiraycicek9

Instagram: yildiraycicek1944

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *