06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

Var ol, çok yaşa cumhuriyet!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Var ol, çok yaşa cumhuriyet!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılına ulaştık çok şükür. Nice yüz yıllara ulaşmak dileğiyle…

Mustafa Kemal Atatürk “Ey Türk gençliği!
Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dâhili ve harici bedhahların olacaktır.”
  diyerek emanet etmişti Türkiye Cumhuriyeti’ni…

“Dâhili ve harici bedhahlar”, 29 Ekim 1923 gününden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için hiç durmadı. Kimi zaman din maskesiyle, kimi zaman demokrasi, özgürlük maskesiyle, kimi zaman Atatürkçülük maskesiyle saldırdılar sinsi sinsi çabaladılar ve şimdi yine hiç ara vermeden aynı çevreler aynı saldırılarına devam ediyorlar.

Ateist terör örgütü PKK’nın hedefinde Türkiye Cumhuriyeti var, İslam maskeli cemaat ve tarikatların hedefinde Türkiye Cumhuriyeti var, Atatürk’ü, özgürlüğü ve demokrasiyi istismar eden siyasi partilerin hedefinde Türkiye Cumhuriyeti var.

Bunlar, ülkemiz üzerindeki terör eylemlerini bunun için sürdürüyorlar, askeri darbeleri bunun için deniyorlar, Kürt-Türk, Alevi-Sünni çatışması çıkarmak için çabalıyorlar.

Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti zayıflasın, yeter ki Türkiye Cumhuriyeti tökezlesin. Atatürk düşmanlığının temelindeki soysuz, kansız kara propagandaların yegâne sebebi de Türkiye Cumhuriyeti’ne olan bağlılığı zayıflatma amacı taşımaktadır.

Terör örgütü PKK, Atatürk’ün heykellerini yakıp yıkarken, İslamcı maskesi takanlar da “Atatürk’ün heykellerini sürüyeceğiz” demedi mi?

ABD’nin silahını verdiği bir terör örgütü mensuplarının yaptıklarıyla, Türkiye’de İslamcı maskesiyle gezenlerin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’e yönelik düşmanca eylem ve söylemleri örtüşüyorsa zaten hem aynı merkezden yönetildiklerini anlamamıza hem de Atatürk ve Cumhuriyetin kıymetini bilmemize çok önemli bir gerekçe olmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti sadece masa başında kurulmadı. Savaş meydanlarında düşmanı vatan topraklarından temizleye temizleye kuruldu. 7 düvel vatan topraklarını işgal etmişken Anadolu’yu karış karış milli mücadele için organize eden Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, onun silah ve dava arkadaşlarının fedakârca mücadelesiyle kuruldu. Kolay kurulmayan Türkiye Cumhuriyeti’ni kolayca yıkabileceğini sananlar daha çok hayal kurarlar.

Olsun onlar hayal kuracaklar, saldırılarını sürdürecekler ama asla başaramayacaklar…

Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine anlı/ şanlı bir Cumhuriyet armağan etmiştir. Öyle bir Cumhuriyet ki, her insanımıza değer veren bir demokrasi, inançları koruyan bir sistem, etnik kökeni ne olursa olsun Türk milleti olma şuurunda birleştiren bir değerler bütününü barındırmaktadır.

İşte birilerini rahatsız eden bu değerler bütünü sebep olduğundan sürekli her konuda ayrışma/çatışma zemini yaratmak için her fırsatı değerlendiriyorlar.

Osmanlı- Cumhuriyet çatışmasını son yıllarda körükleyenlerin temel amacı da bu zemini yaratmak içindir. Bunun farkında olan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’de geçtiğimiz günlerde “Türkiye Cumhuriyeti ile Osmanlı İmparatorluğu arasına çomak sokmak, duvar örmek, bariyer dikmek için fırsat kollayanlar unutmayınız ki, içimize yuvalanmış gâvur tortularıdır.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Osmanlı kendi döneminin değeridir, Türkiye Cumhuriyeti kendi döneminin değeridir. Her iki dönemde birbirini tamamlayan ve birbirinin değerini yükselten Türk tarihinin şaheseridir. Çatışma körükleyenler aslında ne Osmanlıyı ne de Cumhuriyeti seviyor. Fatih Sultan Mehmet’i sevmeyen Türk olur mu? Atatürk’ü sevmeyen Türk olur mu? Maalesef Türkiye’de Osmanlı düşmanlığı yapan da var, Cumhuriyet düşmanlığı yapan da… Adeta birbirlerini besliyorlar. Her iki dönemin güzelliklerini ön plana çıkarıp yeni nesillere kıyamete kadar bir vatan koruma şuuru vermek yerine ayrışma ve çatışmalarla beslenmiş tartışmalar yaratıyorlar.

Türkiye’yi dışarıdan yıkmak isteyenler çok iken içerideki bu tür hücreler, onların hayallerini gerçekleştirmenin yolunu aramaktadır.

100 yıl içine bu manada neler sığdırdılar neler…

Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncelerinin ve miraslarının değerini anlayanlar zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucu gücüdür. Bir de Mustafa Kemal Atatürk’ü herkes çok iyi anlayıp kavrarsa zaten Türkiye Cumhuriyeti gücüne güç katacaktır.

100 yılını gördük, binlerce yılını nesillerimizin görmesi en büyük temennimizdir. Türkiye Cumhuriyeti’ni nesillerden nesile yaşatma yeminimiz var. Her Türk genci İstiklal Marşındaki “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” şuurunda davranarak bu yemini yaşatacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ün düşmanları ne yaparsanız yapın; yeminli milyonlar size fırsat vermeyecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *