24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Uzaylılar da bizi görecek mi?

YAYINLAMA:
Uzaylılar da bizi görecek mi?

CHP’nin alkışlamak, dans etmek, tencere tava takırdatmaktan devletin kurumlarına apansız baskınlar düzenlemeye uzanan geniş bir eylem repertuarı var. Ancak, “Zam istiyorsan bu akşam 9'da başlıyoruz; ışıkları yakın, ışıkları kapatın. Uzaydan görünecek!" diyerek bugüne kadar gördüğümüz en yaratıcı protesto önerilerinden birisini başlatan Özgür Özel ne yazık ki umduğunu bulamadı.

Eski genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu da günlüğü 100 bin liralık boğaz manzaralı otellerde konaklarken, sırf kendisine “Halkçı Kemal” dedirtmek için evinin elektriğini kestirmişti. 

Tabii, hayat pahalılığına karşı ışıkları yakıp söndürmek gayet mantıklı bir yaklaşım! Ancak bu çağrıya halkın tepkisi oldukça sessiz oldu. Görünen o ki vatandaşlar, Özgür Özel’in elektrik diskosuna katılmak yerine evde oturup televizyon izlemeyi tercih ettiler. Kim bilir, belki de ışıkları açıp kapatmanın elektrik faturalarını daha da kabartacağını düşündüler. Ama belki Özgür Özel de başka bir mesaj vererek, “Faturalar zaten bu kadar yüksekken bari eğlenelim!” diye düşünmüştür.

Türkiye’de bugün genelden yerele, büyükşehirlerden kırsala kadar bir hayat pahalılığı sorunu vardır. Bu hal Türk milletinin sırtına ağır bir yüktür ve ivedilikle halledilmesi elzemdir. Ancak CHP'nin bulduğu çözüm ışıkları söndürüp yakmakla mı sınırlıdır? Öyleyse CHP’li belediyenin yönettiği başkentin su faturaları almış başını giderken, Ankaralıların da su vanalarını açıp kapamaları mı gerekiyor?

İşin ciddi tarafına dönecek olursak, bu eylem şeklinin uzaydan görünecek olmasının esprisi nedir? Uzaylılar ışık gösterimizi izlediklerinde ekonomik sıkıntılarımıza müdahil olup bize yardım mı edecekler? Yoksa terörist DEM ile Türkiye ittifakı kuran Özgür Özel, şimdi de uzaylı arkadaşlarıyla Galaksi ittifakı kurarak yeni sinerjiler mi yaratmanın peşinde?

Özgür Özel’in yaratıcı eylem planı halkın beklentileriyle örtüşmediği için geniş bir katılım görememiş olabilir. Bir sonraki protesto önerisini daha dikkatli planlamaları gerekiyor. Mesela hep birlikte zıplama eylemi yaparak dünyanın dengesini değiştirmeyi deneyebilirler. Böylece hem yer çekimine meydan okurlar hem de uzaylı dostlarının dikkatini daha yakından çekerler.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *