08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Kandil ve CHP’nin yiğidi Merdan

Kandil ve CHP’nin yiğidi Merdan

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kandil ve CHP’nin yiğidi Merdan

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

1990’lı yıllarda milliyetçi-ulusalcı çizgiyi benimseyen, sol terör örgütlerine mesafe koyan CHP’nin eski, DSP’nin merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit, bir televizyon programında "Teröre cesaret verici nitelikte yayınlar kesinlikle yasaklanmalıdır. Terörü teşvik eden bir yazar, teröristten daha suçludur." demişti. Sol görüşte bu tavrı gösteren bir başka Genel Başkan da olmadı. DSP’nin terör örgütü PKK ile hiçbir bağı olmadığı gibi PKK’lılara özgürlük, demokrasi adına çığırtkanlık yapan DSP’li biri de hiç görülmemişti. Bu durumun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kadrosunun da sahip çıkmadığı terörü teşvik eden yazar ve destekleyen medya kuruluşu kalmamıştır.

PKK’ya yardım ve yataklıktan tutuklanan hangi gazeteci-yazar olursa olsun artık Kemal Kılıçdaroğlu ve kadrosunun sahip çıkması bir gelenek halini almıştır.

PKK’nın kapatılan gazetesi Özgür Gündem'in Yayın Danışma Kurulu üyesi yazar Aslı Erdoğan, “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılandığında ona sahip çıkan CHP ve onunla Adalet yürüyüşünde omuz omuza yürüyen yine Kemal Kılıçdaroğlu idi.

O yüzden terör örgütlerine hizmet edenlere sahip çıkmak, CHP için nefes almak-vermek gibi hayati ve normal bir durumdur.

Geçmişte terör örgütü PKK’nın yayın organı Özgür Gündem gazetesinde Yazı İşleri Müdürlüğü yapan, mevcutta da HDP-Demirtaş ve teröristbaşı Öcalan övücülüğü yapan Merdan Yanardağ’a sahip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, bir kez daha Kandil çizgisinde buluşmuştur.

Teröre cesaret veren, terörü teşvik eden medyacı Merdan Yanardağ’a beklenen destek, Kandil’den gelmiş ve taşlar yerli yerine oturmuştur.

PKK elebaşı Duran Kalkan "Merdan Yanardağ bazı gerçekleri tümüyle hızlı bir biçimde ifade etti. Önemliydi, biz onu önemsiyoruz. Bir aydın olarak Merdan Yanardağ, bu gerçeği ifade etti. Ne dedi? Aslında bunu herkes görüyordu Türkiye'de. Ama görmezden geliyorlar. Bilinçli olarak bunu yürütüyorlar ve böyle bir sistemi sürdürmek istiyorlar. Merdan Yanardağ, işte böyle bir noktada "kral çıplak" dedi, "anne bak kral çıplak!" dedi. Sonrasında kıyamet koptu. Öyle bir durum oldu ki, böyle hemen ertesi gün suçsuzu sorgusuz, yargısız hapse koydular; sen nasıl böyle söylersin diye.” sözleriyle teröristbaşı Öcalan’ı övgülere boğan Merdan Yanardağ’a sahip çıktı ve onu “Yiğit” mertebesine taşıyan şu cümleleri de kurdu: Bir yiğit insandır, sözünün üzerinde durur. Hiç tereddüt etmeden zindana gitti. Türkiye'nin böyle yiğitlere ihtiyacı var."

Kandil’in yiğit insanı(!) Merdan Yanardağ, nasıl Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yiğit insanı oluyor?

Nasıl mı olacak? Kemal Kılıçdaroğlu Kandil’in partisi HDP ile nasıl ittifak kurduysa, Kandil topyekûn nasıl Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediyse, Merdan Yanardağ bu sevginin ve  desteğin ortak yiğidi(!) olmuştur.

Türkiye’nin, görüldüğü gibi milli bir Sol anlayışa ihtiyacı vardır. Kandil’den, Pensilvanya’dan işaret ve icazet bekleyen Sol, Türkiye’ye ihanet etmeye mahkûmdur. Türkiye’de aranan özgürlük, demokrasi Türkiye’yi bölmeyi hedefliyorsa onun adı emperyalizm kölesi SOL’culuktur.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olduğu günden bu yana yarattığı CHP, bu misyonun takipçisidir.

Merdan Yanardağ konusunda yine Kandil çizgisinde buluşmuş Kılıçdaroğlu, CHP’nin utanç sembolü olmuştur. Gerçi CHP’de utanan var mı, artık o da şüphelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Takımı garantiledi! İspanya'da gündem Arda Güler

A Takımı garantiledi! İspanya'da gündem Arda Güler