18 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
CHP/HDP aparatı olduğunuzu unuttunuz mu?

CHP/HDP aparatı olduğunuzu unuttunuz mu?

YAYINLAMA:

1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra MHP içinde “milletvekili, belediye başkanı, il-ilçe başkan adayı yapılmadım” yahut “Aday yapıldım fakat seçilemedim” diyenlerin, MHP içinde her şey olduğu halde gözü daha fazlasını isteyenlerin, zayıf iradeleri yüzünden oluşturulan atmosfere yenik düşenlerin ve nihayetinde yerleştirildiği hücresel noktalardan harekete geçerek isyan hareketi başlatıp sonucunda başarısız olanların toplanıp giderek kurduğu İP isimli bir parti var. Bu partinin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener idi. Son yerel seçimde ortaya çıkan başarısızlıktan sonra Meral Akşener, İP Genel Başkanlığını bırakmak durumunda kaldı. Yapılan kongrede de onun yerine Müsavat Dervişoğlu geldi. İP, Meral Akşener ile başlayan erime sürecini, Müsavat Dervişoğlu ile daha da hızlı bir hale getirdi. İP’in milletvekilleri partiden birer birer istifa ediyor, yöneticileri toplu halde partiden uzaklaşıyor.

6’lı masanın popüler olduğu günlerde, ismi sürekli “siyasi dengelerle” gündemde olan İP, yerel seçimden sonra adeta yokları oynuyor. “İP koptu” dersek, doğru tarif yapmış oluruz.

CHP bile İP’i seçimlerde kullanacağı siyasi bir etken olarak artık görmüyor. Bu yüzden de ön plana pek çıkarmıyor.

CHP’nin Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkanlığına yaptığı muamele Ahmet Kutsi Tecer’in “Köy” şiirindeki gibidir.

“Orda bir ev var, uzakta
O ev bizim evimizdir.
Yatmasak da, kalkmasak da
O ev bizim evimizdir.

Orda bir ses var, uzakta
O ses bizim sesimizdir.
Duymasak da, tınmasak da
O ses bizim sesimizdir.”

Yarınlarda CHP yine İP’e ihtiyaç duyar ve İP’i de yine DEM’in yanına monte eder mi orasını tam bilemiyoruz. Nasıl ki, Meral Akşener "İYİ Parti’yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum.” dedi ve önce 2018 genel seçimlerde CHP’nin bünyesinde seçimlere girdi. Sonra da 2019 yerel seçimlerinde CHP-HDP ile ittifak yaptı. Finalde de 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı Yeşil Sol ile birlikte desteklemişti. Yani İP’in bu konuda çok tecrübesi var. O dönemlerde İP Genel Sekreteri olan Cihan Paçacı’nın “CHP’ye ilk kez sağdan oy akışı sağladık.” açıklamasını da unutmamak lazımdır. Biz unutmadık da sanırım Müsavat Dervişoğlu bazı şeyleri unutmuş gibi…

CHP/DEM fonlu Halk TV’ye çıkıp “Ülkücülük MHP’de yaşanıyorsa, o halde MHP’nin AKP’nin yanında ne işi var?” cümleleriyle Ülkücülük tarifinde bulunmuş… 

CHP ve PKK’nın siyasi uzantılarıyla ittifak yapmış bir eski Ülkücünün ve MHP’linin sorusu ve mantığı böyle olabilir mi?

“Bize Ülkücülüğümüz yeter” sloganı uydurup MHP’den çekip gidenlerin, kurdukları partiyi CHP/PKK’nın ihanetleri yanında konumlandıranların, kimlik bunalımı yaşadığı aşikârdır. 

MHP’nin durduğu yer, terörle mücadele edenlerin yanı ise Ülkücülüğe ters olan nedir? Sizin, sınır ötesi terörle mücadele operasyonları önünde barikat kuranlarla beraberliğiniz unutuldu mu? Hatta bu ülkede CHP ve HDP’den bile önce 4600 YPG’li teröristin öldürüldüğü Zeytin Dalı Operasyonu’na "İYİ PartiAfrin savaş senaryolarına tamamen karşıdır” sözleriyle ilk tepki gösteren partidir.

Hatta o günlerde bir basın mensubunun, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Tezkereye 'hayır' deyip sonra Kandil'i bombalama vaadinde bulunmasının çelişkili olduğu söyleniyor.' demesi üzerine “Kapsamlı bir çelişki de görmüyorum. Kandil başka bir yer, Suriye'nin kuzeyi başka bir yer” cevabını vermiştin Müsavat Bey... 

Oysa CHP, HDP ile birlikte Irak ve Suriye tezkeresine “Hayır” oyu vererek Türk Ordusu’nun terörle mücadele yapmasına karşı çıkmıştı. Kandil hangi ülkede acaba?

MHP, Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılması için dağ gibi duruş sergileyenlerin yanında ise Ülkücülüğe ters olan nedir? 

O günlerdeki can ortağınız CHP, bu duruşu “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor.” sözleriyle lekelemeye çalıştığında içinizden biri de kalkıp tepki gösterememişti.

Buna benzer birçok örnek var. MHP, özel kimliği olan Ülkücülüğü utandıracak hangi eylem ve söylemde bulunmuştur?

Bir de MHP’den ayrıldığınız günden beri CHP/HDP yanında yahut kurumsal olarak sizin eylem ve söylemlerinize bakın… Dün MHP’den iktidar olmuyor/olamıyor diye sırtınızı dönüp gittiniz. O günden beri siyasi ve kişisel menfaatler için savrulmadığınız alan kalmadı.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, Türk milliyetçiliği ve Ülkücülük kimliğini MHP’nin uhdesinde namusu gibi korumaktadır.  1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ortaya koyduğunuz söylemlerle geldiğiniz noktaya bakarsanız, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin her konuda haklı çıktığını görürsünüz. Sizin CHP/HDP yanında haklı çıktığınız bir konu oldu mu?

MHP ne zaman nerde duracağını çok iyi bilir de siz nerede, kiminle durduğunuzu biliyor musunuz?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *